"Не здобуто достатніх доказів": прокуратура закрила кримінальне провадження щодо Каська

"Не здобуто достатніх доказів": прокуратура закрила кримінальне провадження щодо Каська

Фото: УНІАН

У прокуратурі наголосили, що встановлені порушення є малозначимими для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Прокуратура Києва закрила кримінальне провадження стосовно колишнього заступника Генерального прокурора України Віталія Каська.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

"Київська місцева прокуратура №6 закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника Генерального прокурора України Віталія Каська у вчиненні шахрайських дій та використанні підробленого документу під час здійснення приватизації житла у м. Києві", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Печерського управління поліції ГУ НП у м. Києві.

За результатом вивчення матеріалів кримінального провадження прокуратура встановила, що органом досудового розслідування не здобуто достатніх доказів для доведення винуватості Віталія Каська у суді, а встановлені порушення є малозначимими для притягнення його до кримінальної відповідальності.

"У зв'язку з цим процесуальним керівником – прокурором Київської місцевої прокуратури №6, прийнято рішення про закриття провадження щодо В.Каська на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України", – додали у прокуратурі.

Наразі законність прийняття рішення про закриття кримінального провадження перевіряється прокуратурою міста Києва.

Нагадаємо, Віталія Каська підозрюють в шахрайстві і підробці документів. На думку слідчих, він нібито отримав дві службові квартири, а потім їх приватизував. Також його підозрюють у перевищенні службових повноважень. Сам Касько кримінальні провадження називає помстою за розслідування справи діамантових прокурорів.

14 квітня суд відхилив клопотання ГПУ про арешт колишнього заступника генпрокурора Віктора Шокіна Віталія Каська.

Водночас Національне антикорупційне бюро України не знайшло складу злочину в кримінальній справі ГПУ про службове житло Каська.

Також Каську вручили повістку на допити у справі щодо позовів екс-президента Віктора Януковича в Європейський суд проти України, а також щодо розслідування злочинів на Майдані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація