Нетерпимість до корупції та довіра до уряду. Про що говорив Гройсман під час призначення прем'єром

Нетерпимість до корупції та довіра до уряду. Про що говорив Гройсман під час призначення прем'єром

Фото: Reuters

За призначення Гройсмана прем'єр-міністром проголосували 257 депутатів.

Новий уряд має стати владою нової якості, яка відповідає за свої дії і результат та буде здатною забезпечити розвиток держави і повернути довіру людей.

Про це заявив глава ВР Вододимир Гройсман під час доповіді як кандидата на посаду прем'єр-міністра. "Я не рвуся у прем'єр-міністри. Я здатен сьогодні взяти разом з вами відповідальність за хід справ у країні", - наголосив він.

Він також наголосив, що новий уряд "буде нетерпимий до корупції, буде відповідально ставитися до тих завдань, які стоять перед українською державою, буде все робити для того, щоби забезпечити стабілізацію та розвиток нашої держави".

Він також зазначив, що влада має показати ефективність та проявити політичну волю для того, щоб вивести країну з кризи. "Це все потребує сьогодні консолідації українського суспільства, парламенту, формування ефективного уряду, який може стати основою розвитку нашої країни".

Гройсман також додав, що влада має стати відповідальною, відкритою і ефективною. "Люди хочуть мати перспективу, вони хочуть владу, якій довіряють, і вони хочуть мати достойну якість життя, - підкреслив він. - Ми маємо повернути довіру людей, ми маємо зробити все для того, щоб не було соромно дивитися людям в очі".

За словами нового прем'єра, особливе місце у діяльності нового уряду має зайняти підвищення ефективності взаємодії з парламентом. "Саме у цих стінах спільно з урядом і президентом мають створюватися не закони, а національне українське законодавство, яке дозволить зміцнити нашу державність, розвивати економіку, забезпечити соціальну справедливість і відновити довіру до влади", - зауважив Гройсман.

"Присягаю у тому, що буду служити українському народу, і все зроблю для того, щоб ні вам, ні президенту, ні українському народу не було соромно за мою роботу", - резюмував Гройсман.

14 квітня, під час засідання Верховної Ради нардепи проголосували за призначення спікера парламенту Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України. За відповідне рішення проголосували 257 депутатів. Тією ж самою постановою народні обранці звільнили главу уряду Арсенія Яценюка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація