Невідомі кинули димову шашку в будівлю міськради Львова, а депутати вдаються до мордобою

Невідомі кинули димову шашку в будівлю міськради Львова, а депутати вдаються до мордобою

Фото: Facebook/Олесь Зварич

Ситуація навколо мерії залишається напруженою.

Сесію Львівської міської ради супроводжують бійки і скандали між депутатами. 

Голова фракції "Української галицької партії" у Львівській міськраді Тарас Чолій повідомив ТСН.ua про напружену ситуацію навколо будівлі мерії, де триває засідання депутатів.

За його словами, невідомі кинули димову шашку в будівлю, яка потрапила до коридору. Хто саме це зробив, політик не уточнив. Він лише додав, що до міськради прийшло багато представників громадських організацій, воїни АТО. Вони і депутатський корпус вимагають від Андрія Садового відзвітувати про трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі, яка забрала життя щонайменше трьох осіб. 

"У фракції "Української галицької партії" є запитання до Садового щодо причин трагедії у Великих Грибовичах. Очевидно, що персональну відповідальність за це несе міський голова, але про його відставку сьогодні не йдеться, адже він був обраний громадою і фактично альтернативи сьогоднішній владі у місті немає", - заявив Чолій. 

Львівський політик також переконаний, що багато політсил намагаються використати події у місті на власну користь задля збільшення рейтингів серед виборців.

Утім, депутат вважає, що відповідальність мають нести не лише місцеві чиновники, але й вся вертикаль державної влади, яка допустила складну техногенну ситуацію поблизу обласного центру. "Ви зрозумійте, що сміттям завалені Карпати, ліси. Просто у Львові це прорвало першим", - констатував Чолій, додавши, що львівська влада повинна допрацювати до завершення своєї каденції і збудувати нарешті в регіоні сміттєперероробні підприємства, щоб убезпечити у майбутньому трагедії на кшталт у Великих Грибовичах.

Нагадаємо, міська рада Львова оточена спецпризначенцями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація