НФ наполягає на створенні нової коаліції і збирає нардепів трьох фракцій

НФ наполягає на створенні нової коаліції і збирає нардепів трьох фракцій

Фото: Reuters

На думку "Народного фронту", у новій коаліції має бути три фракції.

Фракція "Народний фронт" наполягає на створенні нової парламентської коаліції з новою коаліційною угодою.

Про це повідомила депутат цієї фракції Вікторія Сюмар, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже просимо фракцію БПП показати нам, яким способом буде сформована коаліція, яка не може, на жаль, зараз складатися з двох фракцій. Там повинно бути три фракції", - сказала вона.

НФ вимагає зустріч загальних зборів цих депутатів для того, щоб обговорити з ними ключові точки, які повинні бути закладені в новій коаліційній угоді. Сюмар зазначила, що якщо збереться 226 або більше депутатів з демократичних фракцій, "ми повинні на загальних зборах обговорити все те, що нас об'єднує, виробити спільний етичний кодекс (поведінки)".

"Якщо ми домовляємося, складаємо добросовісну коаліційну угоду, якщо напрацьовуємо план дій уряду і домовляємося про принципи взаємодії в коаліції, фракція "Народний фронт" готова поставити підписи під такою коаліційною угодою і з тим кандидатом, якого запропонувала фракція БПП (кандидатом в прем'єри)".

Керівник фракції НФ Максим Бурбак повідомив, що порушить в понеділок на нараді у президента питання підписання нової коаліційної угоди.

Нагадаємо, раніше фракція БПП запропонувала кандидатуру спікера парламенту Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. Політик заявив, що презентуватиме свою програму діяльності Кабміну в п'ятницю.

Нагадаємо, останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Міністр фінансів Наталя Яресько також висунула свою кандидатуру на посаду глави Кабміну. Вона заявила, що має намір зібрати уряд технократів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація