"НФ" вже підготував заступника для Луценка, якщо той стане генпрокурором

"НФ" вже підготував заступника для Луценка, якщо той стане генпрокурором

Фото: Дмитро Сторожук/facebook

У "НФ" хочуть бачити на посаді заступника генпрокурора "свою" людину

У парламентській фракції вже визначилися із кандидатурою на посаду першого заступника генерального прокурора, якщо ним стане Юрій Луценко, пише "УП" з посиланням на нардепів від "НФ".

Зокрема, зазначається, що на посаду заступника Луценка-генпрокурора готують свого однопартійця та колишнього юриста "НФ" Дмитра Сторожука. У фракції наголошують, що для партії важливо, щоб цю посаду займала "своя" людина. При цьому у "НФ" не бажають бачити на цій посаді "чужих".

"Діма - класний юрист, це для нас важливо, і він наш. А Наталя (Севостьянова) все-таки чужа для фракції", - цитує видання депутатів із фракції

Окрім того, вчора на фракції депутати підтримали кандидатуру Луценка на посаду генерального прокурора.

"На фракції називали ще прізвище Жебрівського, але Луценко є першим кандидатом, якщо приймуть відповідний законопроект", - зазначили парламентарі із "НФ".

При цьому, у БПП також підтримують Луценка як майбутнього прокурора. В разі, якщо він перейде працювати в ГПУ, посаду голови фракції займе або Анатолій Матвієнко, або Ігор Гринів.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко розглядає чотирьох кандидатів на посаду глави Генпрокуратури. Глава держави проводить дискусії з юристами, працівниками прокуратури.

У той же час, голова фракції БПП Юрій Луценко відкинув вимогу окремих політиків провести конкурс на цю посаду, зазначивши, що Конституція України передбачає, що у президента України є виключне право призначати прокурора

Повʼязані теми:

Наступна публікація