Нідерланди погрожують не підписати угоду про асоціацію Україна-ЄС без вирішення проблемних питань

Нідерланди погрожують не підписати угоду про асоціацію Україна-ЄС без вирішення проблемних питань

Фото: УНІАН

За словами прем'єр-міністра Нідерландів, шанси того, що буде знайдено юридичне рішення деяких питань щодо асоціації, невеликі.

Нідерланди можуть не підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, якщо не будуть знайдені юридичні рішення, які усунуть висловлені під час референдуму 6 квітня занепокоєння.

Про це по завершенню першого дня саміту ЄС заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, передає УНІАН.

Але яким має бути це рішення, голландський прем'єр не знає.

"Якою має бути форма – я цього ще не знаю. Це може бути зміна тексту, може, ми знайдемо рішення, яке не змінить текст Угоди про асоціацію – я цього ще не знаю. Якщо я цього досягти не зможу, і це я також сказав моїм колегам, ми не підпишемо. Це також цілком очевидно", - заявив він.

Рютте зізнався, що шанси того, що буде знайдено юридичне рішення, невеликі. Але він запевнив, що намагатиметься досягти його.

"Ми повинні намагатися це зробити, тому що не підписувати буде означати, що решта 27 тим чином чи іншим, будуть продовжувати вести переговори стосовно чогось-іншого, чим Нідерланди не є частиною, і я не думаю, що це відповідь, яку будь-який табір в Нідерландах хотів би досягти", - заявив нідерландський прем'єр.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо угоди про асоціацію України і ЄС.  Згідно з нідерландським законодавством, він має консультативний характер, а, отже, остаточне рішення про ратифікацію Угоди після проведення внутрішніх дискусій і процедур буде ухвалювати уряд Нідерландів.

Результати референдуму були оголошені в Гаазі у міжнародному прес-центрі Nieuwspoort. Згідно з даними, явка становила 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%. 

Нідерланди не скасовуватимуть Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Нідерланди не скасовуватимуть Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація