Ніхто вам не скаже "фас" і "стоп": Луценко виступив перед майбутніми прокурорами

Ніхто вам не скаже "фас" і "стоп": Луценко виступив перед майбутніми прокурорами

Фото: УНІАН

Глава ГПУ закликав кандидатів у прокуратури залишити в минулому "каральні підходи".

Генпрокурор України Юрій Луценко розповів, які вимоги ставить перед кандидатами на заміщення понад 600 посад в місцевих прокуратурах.

Про це він заявив під час виступу в Національній академії прокуратури перед кандидатами на посади в місцеві прокуратури.

"Я хотів би, щоб ви стали носіями нової системи... Я делегую вам всі права, які дає закон... Ніхто вам не скаже "фас" і не скаже "стоп". Розраховую, що ви будете працювати без дзвінків... Будете керуватися законом і національними інтересами", - зазначив він.

Луценко також розповів, що нормально ставиться до чесних і порядних прокурорів.

"Проте наполягаю на тому, щоб на первинні посади прийшли люди не з прокуратури", - додав генпрокурор, закликавши залишити в минулому "каральні підходи".

Очільник ГПУ також наголосив, що партійність не повинна грати жодного значення, і керуватися при розслідуванні кримінальних проваджень слід тільки законом.

"Можна і необхідно закривати справи, якщо в них немає складу злочину. Ми дуже сподіваємося, що ви покажете високі професійні знання ", - сказав Луценко, запевнивши, що "закриє спину кожному, хто діє за законом".

Окремо він також зауважив, що не менш важливим є також бажання змінити систему.

"За цей рік органи прокуратури притягнули до відповідальності за корупцію понад 600 осіб. Суспільство цього не відчуває – це слабкий масштаб", - додав глава ГПУ, повідомивши, що на оголошений конкурс на заміщення посад в місцевих прокуратурах більше 70% кандидатів - не з прокурорської системи.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження проти 413 колишніх працівників прокуратури Криму за державну зраду. У ГПУ встановили, що вказані представники прокуратури АРК перейшли на роботу до незаконно створеної "прокуратури Республіки Крим" і сприяли представникам Російської Федерації у проведенні підривної діяльності проти України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація