Нова більшість. Кого запрошують для формування коаліції

Нова більшість. Кого запрошують для формування коаліції

Фото: Getty Images

Фракції пропонують повернутися екс-однопартійцям

У Верховній Раді фракції БПП та Народний Фронт ведуть переговори із позафракційними нардепами щодо їх вступу до складу політичних сил. Про це повідомив депутат від БПП Сергій Лещенко, пише "УП".

За словами нардепа, Народний Фронт веде перемовини із колишнім "свободівцем" Юрієм Бубликом, командиром "Азову" Андрієм Білецьким та колишнім однопартійцем В'ячеславом Константіновським.

В свою чергу, за словами Лещенка, БПП пропонує повернутися до фракції кільком екс-однопартійцям. Поміж тим, також місце у політсилі пропонувалось і депутату Сергію Рудику, який раніше був у складі "Свободи".

Нагадаємо, фракції "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" вирішили формувати коаліцію без участі "Батьківщини" та "Радикальної партії". В Адміністрації президента відмовились від варіанту формування більшості за участі окремих депутатів з числа позафракційних.

Відповідальність за створення нової коаліції, за даними ЗМІ, покладена на народних депутатів Ігоря Кононенка і Сергія Березенка (обидва представляють у парламенті БПП), від "Народного фронту", близького до Арсенія Яценюка, Андрія Іванчука, а також на заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука, який може увійти до нового уряду.

Пізніше, нардеп Ірина Луценко повідомила, що фракції БПП і "Народного фронту" досягли попередніх домовленостей з низкою позафракційних депутатів про входження до фракції. За словами Луценко, домовлятися з позафракційними депутатами почали для того, щоб створити нову коаліцію на основі двох фракцій і не допустити перевиборів, яких, як запевняє нардеп, домагаються "Самопоміч", "Батьківщина" і "Радикальна партія".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація