Нова загроза: Меркель вважає, що потрібно зміцнити східний фланг НАТО

Нова загроза: Меркель вважає, що потрібно зміцнити східний фланг НАТО

Фото: Reuters

Німеччина збирається виділяти два відсотки ВВП на оборону.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що потрібно зміцнити східний фланг НАТО.

Про це пише Reuters.

Меркель виступає за діалог з Росією. Але в той же час вона заявила, що Берлін бачить "нові загрози" біля кордонів Європи і тому має намір збільшити військові витрати і зміцнити обороноздатність НАТО.

"Уряд Німеччини має виділяти два відсотки ВВП на оборонні витрати. Я вважаю, що це буде підтримано всім урядом", — зазначила канцлер.

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркельзаявила, що її країні доведеться значно збільшити витрати на оборону, щоб впоратися з зовнішніми загрозами.

"Це означає, що така країна як Німеччина, витрачає близько 1,2 відсотка ВВП на оборону, і США, які витрачають 3,4 відсотка, повинні будуть зближуватися за цим показником", — уточнила вона.

Раніше повідомлялося, що від можливої російської агресії країни Балтії і Польщі будуть захищати чотири батальйони. Рішення про дислокацію в цих державах багатонаціональних сил вже прийнято, залишилися формальності. В кожну з країн на східному фланзі НАТО направлять додатково до тисячі бійців.

Міністр закордонних справ Німеччини критикує НАТО за навчання у Польщі

Міністр закордонних справ Німеччини критикує НАТО за навчання у Польщі

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що на саміті НАТО у Варшаві будуть прийняті переломні рішення у питанні присутності сил Північноатлантичного альянсу в Східній Європі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація