Новінський заперечує можливість зняття з нього недоторканності через конфлікт з митрополитом УПЦ МП

Новінський заперечує можливість зняття з нього недоторканності через конфлікт з митрополитом УПЦ МП

Поки ГПУ не робила ніяких подань у парламент із цього питання.

У головному слідчому управлінні ГПУ відбулася очна ставка між митрополитом Переяслав-Хмельницьким УПЦ Московського патріархату Олександром Драбинком та народним депутатом від "Опозиційного блоку" Вадимом Новінським. Процедура стала процесуальною частиною в рамках кримінального провадження про напад на Драбинка, якому Новінський погрожував "натовкти пику", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Інцидент стався у червні в Рівненській області. Генеральна прокуратура поки що не коментує хід розслідування, а джерела ТСН в слідчому управлінні заперечують, що готується подання на зняття недоторканності з Новінського через це розслідування. Заперечує наявність таких матеріалів на розгляді й заступник голови парламентського комітету з питань регламенту Володимир Арешонков. "Я чув про те, що ГПУ розглядає матеріали щодо депутатів, якими вона зацікавилася. Тільки-но до нас у комітет надійдуть матеріали, як це повинно бути у відповідності з процедурою згідно з регламентом, ми повинні їх розглянути і внести в сесійний зал. На сьогодні я чув, що у ГПУ є претензії до Новинського. Ми чекаємо відповідних матеріалів", - пояснив він.

Нині митрополит Олександр каже, що сталася "неприємна ситуація" через різні погляди на церковно-державні відносини. А нардеп наголошує, що проходить у справі як свідок і жодних обвинувачень на його адресу не висувають. "Конфлікту з Драбинком у мене немає. Це він хоче представити все так, ніби в мене з ним конфлікт. У ЗМІ поширювалися наклепи, що я його побив. Не бив. Це брехня", - наголосив Новінський. "Справ відносно мене, за котрими мені могли б висунути звинувачення, не існує", - підсумував він.

В ГПУ пройшла очна ставка між митрополитом Переяслав-Хмельницького та нардепом

В ГПУ пройшла очна ставка між митрополитом Переяслав-Хмельницького та нардепом

Повʼязані теми:

Наступна публікація