Новий спікер Ради може бути з самовисуванців - джерело

Новий спікер Ради може бути з самовисуванців - джерело

Раду може очолити самовисуванець / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Серед основних кандидатів - Порошенко, Бондар, Балога і Литвин.

В адміністрації президента продовжують переговори з самовисуванцями - мажоритарщиками з метою сформувати провладну більшість в парламенті.

Так, за даними інформованого джерела в керівництві адміністрацією Президента, вже проведені ряд переговорів і 25 самовисуванців-мажоритарників підтвердили готовність співпрацювати з "Партією Регіонів".

"Так, є самовисуванці, які намагаються об'єднати мажоритарників Вінницькою, Хмельницькою та інших довколишніх областей на основі регіональних інтересів, ми знаємо, що йдуть такі консультації. Втім, серед таких парламентерів є вже ті, хто підтвердив участь у фракції "Партії Регіонів". Крім того, навіть при реалізації такі об'єднання не будуть довготривалими", - прокоментувало ініціативи самовисуванців джерело.

Серед основних кандидатів на пост спікера при цьому розглядаються Віктор Балога(екс-голова Секретаріату Президента В.Ющенко, зараз міністр по надзвичайним ситуаціям, до його групи впливу відносять 3-х депутатів), Віктор Бондарь (екс-міністр транспорту, заступник голови Секретаріату Президента В.Ющенко,, екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації має попередні домовленості з 12-ма депутатами про створення фракції), Володимир Литвин(екс-спікер парламенту, до його групи впливу відносять 8-м депутатів), Петро Порошенко(екс-голова РНБОУ, зараз міністр економічного розвитку і торгівлі, до його групи впливу відносять 3-х депутатів, має попередні домовленості з 7-ма депутатами про створення фракції ).

За словами джерела, в АПУ зацікавлені в появі нових компромісних фігур, які є близькими або вихідцями з "помаранчевої команди", зможуть вести ефективний діалог із Заходом, а також будуть сприйняті як компромісні для частини опозиції в парламенті, передусім, для УДАРУ В. Кличка.

У цьому ключі, розглядаються кандидатури Віктора Бондаря, що має стабільні зв'язки з великими іноземними інвесторами і з людьми з найближчого оточення Президента РФ, а так само кандидатура Петра Порошенка, призначення якого також може викликати позитивну реакцію заходу.

"На користь Бондаря - відсутність на нього "політичної втоми", а на користь Порошенка - його досвід, розуміння потреб великого бізнесу і уміння знаходити компроміси", - прокоментувало джерело.

Повʼязані теми:

Наступна публікація