Новостворене Міністерство інформації очолив Юрій Стець. Досьє

Новостворене Міністерство інформації очолив Юрій Стець. Досьє

Стець очолив нове міністерство / Фото: facebook.com/yura.stets

Урядовець працював журналістом та двічі був депутатом Ради. 

Сьогодні під час засідання Верховної Ради народні депутати проголосували за призначення главою Міністерства інформаційної політики Юрія Стеця.

За призначення Стеця главою нового міністерства, що займатиметься реалізацією єдиної програми інформаційної безпеки, протистояння інформаційній агресії РФ та запобіганням зовнішнього впливу на інформаційний простір України,  проголосували __ народних обранців.

Стецю 38 років. Він народився у місті Чортків Тернопільської області. У 1996 році він закінчив Чернігівське училище мистецтв , а у 2009 - Харківський державний політехнічний університет за спеціальністю "Менеджер інформаційних систем". У 2011 отримав диплом менеджера зовнішньоекономічної діяльності

Стець працював журналістом та репортером різних українських ЗМІ, а у 2002 році став генеральним продюсером ТОВ "Телерадіокомпанія НБМ" ("5 канал"). З 2007 року був директором "ТОВ Телерадіокомпанія НБМ-радіо" та членом наглядової ради "5 каналу".

У 2007 був народним депутатом України від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" та секретарем  комітету парламенту з питань свободи слова та інформації. З лютого по грудень 2012-го Стець був главою вказаного комітету.

З грудня 2012 він став нардепом Ради сьомого скликання від "Батьківщини" і також став членом комітету з питань свободи слова та інформації.

Стець одружений на журналістці "5 каналу" Яні Конотоп і має трьох дітей.

Як повідомлялося раніше, під Радою журналісти протестували проти "міністерства кумівства". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація