"Няш-мяш" оголосила заборону "Казантипу" питанням нацбезпеки

"Няш-мяш" оголосила заборону "Казантипу" питанням нацбезпеки

Фото: glava.rk.gov.ru

"Казантип" — один з найпопулярніших фестивалів електронної музики на пострадянському просторі.

"Прокурор" Криму Наталія Поклонська заявила, що влада Криму не дозволить "вільно проводити" фестивалі кшталт "Казантипу", оскільки там, за її словами, вживають наркотики.

"Це питання національної безпеки і здоров'я молодого покоління, яке повинно бути захищене від згубних пристрастей", — написала Поклонська у своєму Facebook.

За її словами, в 2015 році "скандальний наркофестиваль" Befooz (наступник "Казантипу" - ред.) став справжнім головним болем для правоохоронців".

Поклонська заявила, що влада Криму не перешкоджає проведенню молодіжних фестивалів, однак "якщо який-небудь фестиваль не буде відповідати всім вимогам федерального законодавства, прокуратурою тут же будуть вжиті відповідні заходи реагування".

У липні 2015 року прокуратура Криму заборонила проведення фестивалю Befooz (наступника "Казантипу" - ред) за тиждень до його початку через невідповідность майданчика вимогам експлуатації.

Після цього організатори оголосили про зміну формату заходу і перейменували фестиваль на "Музей під відкритим небом".

Напередодні відкриття фестивалю, на який приїхали кілька тисяч чоловік, місцева влада відключила на території майданчика електрику. Доступ туристів в село Попівка, де повинен був пройти фестиваль, був заблокований поліцією.

Через тиждень Наталія Поклонська заявила, що суд закрив майданчик на 90 днів.

"Казантип" — один з найпопулярніших фестивалів електронної музики на пострадянському просторі. Він проводився в Криму до його анексії. Befooz організовував Микита Маршунок, засновник "Республіки Казантип".

Нагадаємо, що легендарний "Казантип" несподівано переїжджає в Камбоджу.

«Казантип» переїжджає з Криму в Грузію

«Казантип» переїжджає з Криму в Грузію

Повʼязані теми:

Наступна публікація