"Няш-мяш" Поклонську викликали на допит до ГПУ через газету

"Няш-мяш" Поклонську викликали на допит до ГПУ через газету

Наталія Поклонська / Фото: Getty Images

Також у провадженні щодо захоплення влади в Криму фігурує і "Гоблін" Аксьонов.

Генеральна прокуратура України викликає на допит маріонеток Кремля у Криму, зокрема так званого "прокурора" Наталю Поклонську та главу окупаційного уряду Сергія Аксьонова.

Згідно з повістками, які були опубліковані в газеті "Урядовий кур'єр", допит запланований на 29 червня, передає Українська правда.

Звинувачення проти них стосуються дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; створення злочинної організації; терористичної діяльністі; захоплення державної установи; захоплення державних або громадських будівель чи споруд; втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

У цьому провадженні також викликають на допит "міністра внутрішніх справ" Криму Сергія Абісова, екс-начальника управління СБУ в Севастополі Петра Зиму, "голову Верховної Ради" Криму Володимира Константинова, "начальника прикордонників" Криму Віктора Мельниченка, "екс-віце-прем'єра" Криму Рустама Темиргалієва, колишнього самопроголошеного губернатора Севастополя Олексія Чалого і "начальника управління МНС" Криму Сергія Шахова.

Раніше повідомлялося, що Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактами незаконної заборони діяльності Меджлісу окупаційною владою. Як відомо, так званий "прокурор Республіки Крим" Наталія Поклонська подала до незаконно створеного Верховного суду Республіки Крим позов про заборону діяльності об'єднання Меджліс кримськотатарського народу, а 12 квітня винесла протиправне рішення про зупинення його діяльності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація