Обама і лідери ЄС обговорять подовження санкцій проти РФ - Reuters

Обама і лідери ЄС обговорять подовження санкцій проти РФ - Reuters

Фото: Reuters

Політики повинні запобігти ситуації, коли ЄС подовжить санкції, а потім Трамп зніме їх.

Європейські лідери і президент США Барак Обама обговорять у п'ятницю, 18 листопада, питання про подовження санкцій щодо Росії за її втручання в українські справи, а також можливі нові санкції за бомбардування в Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на кілька джерел.

Зустріч у Берліні організована канцлером ФРН Ангелою Меркель. У ній також візьмуть участь лідери Великобританії, Франції, Італії та Іспанії.

Один німецький чиновник повідомив, що план зустрічі передбачає узгодження в найближчі тижні питання продовження санкцій ЄС проти Росії, які закінчуються в кінці січня 2017 року. "Ми перебуваємо в дуже критичній ситуації, — сказав німецький чиновник. — Ми повинні запобігти ситуації, коли ЄС подовжує санкції, а потім новий президент США приходить і знімає їх".

Через Трампа, який висловлювався на користь нормалізації відносин із Росією, у європейських лідерів є побоювання, що політика Вашингтона після вступу республіканця на посаду 20 січня буде відрізнятися від політики адміністрації Обами.

У зв'язку з цим, як зазначається, в Європі чекають ясності від Обами, який зустрівся з Трампом у Білому домі минулого тижня.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко за телефоном поспілкувався з вице-президентом США Джозефом Байденом.

Петро Порошенко і Джозеф Байден відзначили важливість координації зусиль щодо забезпечення виконання Росією зобов'язань згідно з Мінських домовленостей і збереження політики міжнародних санкції проти Росії аж до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Співрозмовники також приділили увагу продовженню підтримки реформ в Україні, які почали приносити відчутні результати.

Санкції проти Росії США зніме лише після повернення Криму - Обама

Санкції проти Росії США зніме лише після повернення Криму - Обама

Повʼязані теми:

Наступна публікація