Обама і Меркель наполягають на збереженні санкцій проти Росії до повного виконання Мінська

Обама і Меркель наполягають на збереженні санкцій проти Росії до повного виконання Мінська

Фото: Reuters

Президент США запевнив у підтримці українського народу.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Барак Обама обговорили важливість збереження санкцій проти Росії, доки Кремль повністю не виконає Мінські домовленості.

Про це заявив Обама на спільній із Меркель прес-конференції у Берліні, передає УНІАН.

"Ми продовжуємо бути поруч з українським народом і відстоювати головний принцип: що країни мають право визначати власну долю. І ми обговорили важливість збереження санкцій доти, доки Росія повністю не виконає Мінську угоду", - наголосив американський президент.

Обама зазначив, що під час перемовин з Меркель політики обговорили зобов'язання відповідати на спільні виклики у сфері безпеки - від протидії кіберзагрозам до забезпечення того, щоб Іран продовжував дотримуватися умов іранської ядерної угоди.

"Я засвідчив повагу Ангелі за її лідерство разом з президентом Олландом у роботі щодо врегулювання конфлікту в Україні", - наголосив американський лідер.

Прощальне турне: Барак Обама роздав останні інтерв'ю в Берліні

Прощальне турне: Барак Обама роздав останні інтерв'ю в Берліні

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Барак Обама здійснює прощальне турне Європою. Мета візиту - попрощатися, і, можливо, заспокоїти наполоханих німців. Перемога Дональда Трампа спровокувала в Берліні справжній шок. Обама вже провів довгу зустріч зі своїм наступником і зараз намагається пояснити, що одна людина не зламає устої американської демократії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація