Обама не має наміру розпочинати війну проти Асада

Обама не має наміру розпочинати війну проти Асада

Фото: american-life.biz

Але новий президент США може обрати іншу стратегію дій в Сирії.

Адміністрація президента США Барака Обами налаштована на врегулювання сирійського конфлікту мирним шляхом і не приймала рішення про операції проти уряду Башара Асада.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту Джон Кірбі, коментуючи появу меморандуму з закликом до Обами розпочати військові дії проти влади Сирії.

У той же час він зазначив, що новий президент США може обрати іншу стратегію дій в Сирії. На уточнююче питання про те, чи не вирішили США застосувати військову силу проти уряду Сирії, Кірбі відповів негативно, передає ТАСС.

Нагадаємо, що 16 червня видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела повідомило, що 51 чиновник середнього і вищого рангу Державного департаменту США, який займається сирійським питанням, підписав внутрішньовідомчий конфіденційний документ.

В ньому йдеться про те, що по урядовим військам в Сирії повинні бути негайно розпочаті "цілеспрямовані військові удари". Підставою для цього є порушення перемир'я. Крім того, в меморандумі пропонується зміцнити зв'язки з поміркованою опозицією.

Нагадаємо, 14 березня, президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення російських військ з Сирії. За його словами, участь РФ в організації мирного процесу в Сирії має бути інтенсифікована.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб усі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Клімкін пообіцяв роз'яснити Генсеку ООН різницю між російською агресією в Україні та конфліктом у Сирії

Клімкін пообіцяв роз'яснити Генсеку ООН різницю між російською агресією в Україні та конфліктом у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація