Обама прибув з історичним візитом на Кубу

Обама прибув з історичним візитом на Кубу

Фото: Reuters

У цій поїздці Барака Обаму супроводжує його дружина Мішель і дві їхні доньки.

Президент США Барак Обама прибув на Кубу.

Це перший офіційний візит глави США на Кубу за 88 років. Останнім американським президентом, який відвідав Кубу, був Калвін Кулідж у 1928 році. У цій поїздці Барака Обаму супроводжує його дружина Мішель і дві їхні доньки.

У ході дводенного візиту Обама проведе переговори з нинішнім кубинським лідером Раулем Кастро. Зустрічі з його старшим братом Фіделем, який очолив Кубу після революції, не планується. У планах Обами - обговорення торгівлі і політичних реформ на Острові Свободи.

Обама має намір зустрітися і з кубинськими дисидентами. Очікується, що в цій зустрічі візьмуть участь "Жінки в білому" – активісти організації, створеної дружинами політв'язнів.

Значення цієї поїздки важко переоцінити, так як ще півтора роки тому сама ідея про те, що нога президента США може ступити на кубинську землю, здавалася абсолютно нездійсненною.

Нагадаємо, що в липні минулого року Вашингтон і Гавана домовилися про відновлення дипломатичних відносин, які були заморожені в 1961 році. Раніше США пом'якшили санкції щодо Куби, зокрема, скасувавши деякі обмеження на поїздки американців на острів і розширивши доступ кубинців до фінансових інститутів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація