Обама вважає, що у Туреччини є право захищати повітряний простір

Обама вважає, що у Туреччини є право захищати повітряний простір

Туреччина, як і будь-яка країна має право захищати свою територію і повітряний простір - Обама / Фото: Reuters

Важливо не допустити ескалації конфлікту - президент США.

Президент США Барак Обама після катастрофи російського Су-24 на кордоні Сирії і Туреччини заявив, що у Туреччини є право захищати свій повітряний простір, повідомляє у вівторок, 24 листопада.

Туреччина, як і будь-яка країна має право захищати свою територію і повітряний простір. Дуже важливо переконатися в тому, що росіяни і турки зараз намагаються не допустити ніякої ескалації конфлікту", — заявив президент США.

Нагадаємо, раніше телеканал Sky News із посиланням на свої джерела повідомив, що обидва пілоти російського військового літака Су-24 мертві.

Раніше представник групи сирійських повстанців заявив, що його бійці застрелили одного із пілотів російського винищувача після того, як він катапультувався. Він пояснив, що група з двох російських пілотів намагалася приземлитися на своїх парашутах на державну територію після того, як їх було збито. Росіян було обстріляно членами його угрупування: одного з пілотів було вбито у повітрі і приземлився він вже мертвим. Доля другого пілота представнику повстанців була невідома.

Нагадаємо, що російський військовий літак було збито військовими Туреччини після того, як він порушив повітряний простір країни.

У Міноборони Туреччини пояснили, що команду військового літака 10 разів попереджували про порушення, проте пілоти це проігнорували.

Наступна публікація