Обама закликав подовжити санкції проти Росії та допомагати Україні

Обама закликав подовжити санкції проти Росії та допомагати Україні

Фото: Reuters

Глава США наголосив, що Україна потребує підтримки у впровадженні реформ.   

Президент США Барак Обама виступає за збереження санкцій проти Російської Федерації до повного виконання нею Мінських угод. Про це американський лідер заявив під час виступу у Ганновері (Німеччина).

Політик наголосив, що світовій спільноті не можна допустити перекроювання кордонів Європи за допомогою "грубої сили".

"Після всього, що Європа пережила у XX столітті, ми не повинні допустити перекроювання кордонів за допомогою грубої сили у XXI столітті. З цієї причини ми повинні продовжувати допомагати Україні у її реформах з покращення економіки та консолідації демократії та у модернізації її сил для захисту своєї незалежності", - наводить УНІАН слова Обами.

Глава Сполучених Штатів наголосив, що хоче мати гарні відносини із Росією, однак обмежувальні заходи мають діяти і надалі.

"І я хочу мати гарні відносини з Росією, і ми інвестували багато у добрі відносини з Росією, але ми повинні зберігати санкції чинними, поки Росія повністю не виконає Мінські угоди, над якими канцлер Меркель, президент Олланд та інші працювали так наполегливо, щоб підтримати та забезпечити шлях для політичного вирішення цієї проблеми", - наголосив президента США.

Як повідомлялося раніше, вчора, 24 квітня, під час спільної прес-конференції німецької канцлерки Ангели Меркель та американського президента Барака Обами політики наголосили, що наполягають на повній реалізації Мінських угод задля припинення конфлікту на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація