Обама заявив, що не буде підтримувати жодного з кандидатів у президенти США

Обама заявив, що не буде підтримувати жодного з кандидатів у президенти США

Поки опитування громадської думки вказують на Хілларі Клінтон як на найбільш ймовірного кандидата від демократів на виборах 2016 року / Фото: Reuters

Рішення Обами нічим не відрізняється від практик колишніх президентів-демократів.

Президент США Барак Обама заявив, що не стане публічно підтримувати жодного кандидата з однопартійців, які претендують на президентський пост, поки демократична партія не визначиться з тим, хто буде її представляти в гонці за Білий дім.

Поки опитування громадської думки вказують на Гіларі Клінтон як на найбільш ймовірного кандидата від демократів на виборах 2016 року.

Сенатор-демократ від штату Вермонт Берні Сандерс теж займає високу позицію у партійному списку. Ще один потенційний кандидат від демократів – мер Балтімора, екс-губернатор штату Меріленд Мартін О'меллі.

Глава адміністрації президента США Деніс Макдоноу в ефірі телеканалу Ен-бі-сі наголосив , що рішення Обами нікого не підтримувати до завершення процесу праймеріз нічим не відрізняється від практик колишніх президентів-демократів.

Сам Обама в 2008 році боровся на праймеріз з Гіларі Клінтон, після чого здобув свою першу перемогу на президентських виборах. Клінтон зайняла пост держсекретаря в уряді Барака Обами. Процес вибору офіційного кандидата в обох партіях – демократичної і республіканської почнеться в лютому Традиційно кокус в Айові покладе початок тривалої серії партійних зборів і попередніх виборів - праймеріз, за підсумками яких і будуть названі головні претенденти на президентське крісло. Кокус – це зібрання, учасники якого не йдуть на дільниці, не опускають бюлетені, а збираються групами в майже 2000 місць, сперечаються, переходять з групи в групу і оголошують свій вибір.

Республіканська партія оголосить свого підсумкового кандидата в президенти на з'їзді в Клівленті, який відбудеться 19-21 липня. Аналогічний підсумковий з'їзд демократів розпочнеться 25 липня у Філадельфії.

Нагадаємо, що президентська кампанія у США розпочалася для Гілларі Клінтон зі скандалів. Перш за все, скандал виник щодо фінансування кампанії Клінтон. Другий скандал – видали книгу, в якій працівники Білого дому згадують подробиці подій того часу, коли чоловік Гілларі тодішній президент США Білл Клінтон потрапив у пікантний скандал із Монікою Левінскі і коли його подружню зраду обговорював увесь світ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація