Обшуки в НАБУ пов'язані зі справою "цукрових прокурорів"

Обшуки в НАБУ пов'язані зі справою "цукрових прокурорів"

Фото: УНІАН

Винуватця незаконного прослуховування телефону чекає дисциплінарна, а не кримінальна відповідальність.

Генеральна прокуратура провела обшуки в Національному антикорупційному бюро. Слідчі ГПУ ховалися від журналістів, котрі зібралися через оголошення про можливий допит нардепа Онищенка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лише коли працівники ЗМІ поїхали з-під стін НАБУ, до приміщення підійшли два десятки кремезних чоловіків у цивільному. На чолі групи був Дмитро Сус – фахівець ГПУ зі справ у галузі державного майна і економічних злочинів. Саме він вручав підозру колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську.

Озброєні прокурори ГПУ провели обшуки у НАБУ: працівники бюро блокували прокурорів

Озброєні прокурори ГПУ провели обшуки у НАБУ: працівники бюро блокували прокурорів

Як стало відомо, підлеглі Луценка проводили обшук у справі про прослуховування телефонних розмов фізичних осіб, пов'язаних із розслідуванням так званих "цукрових прокурорів". Сам генпрокурор наголосив, що це не конфлікт відомств, бо напередодні ввечері він розмовляв із Ситником і попереджав його про обшук. "Ми отримали необхідні документи, після остаточного аналізу яких ми зробимо висновок: хто з працівників якого правоохоронного органу, СБУ чи НАБУ, причетний до незаконного прослуховування телефону громадянина, що не є фігурантом законного слідства НАБУ", - зауважив Луценко.

У НАБУ проведення обшуків своїх приміщень до останнього відмовлялися коментувати. Згодом заявили, що вирішили все, так би мовити, полюбовно і показали необхідні прокуратурі документи, які нібито доводять невинуватість детективів НАБУ. "Маємо наголосити, наразі детективи бюро не мають право самостійного автономного прослуховування. І роблять це за допомогою СБУ", - заявили в бюро.

Генеральний прокурор залишився задоволений результатами обшуків і наголосив, що винного чекає дисциплінарна, а не кримінальна відповідальність. "Жодна структура не повинна бути недоторканною для перевірок", - резюмував Луценко.

Як повідомлялося, співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали заступника керівника прокуратури Київської області на оборудці вартістю 300 млн гривень. Колишній заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе назвав журналістам прізвище підозрюваного посадовця. Колесник був призначений на посаду так званого "діамантового" прокурора Корнійця. Слідчі підозрюють, що в "цукрового" прокурора Колесника були спільники. Суд призначив підозрюваному арешт і право на заставу в розмірі 5,5 млн гривень.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація