ОБСЄ виявила на Донеччині десятки танків та понад сотню броньованих машин "ДНР"

ОБСЄ виявила  на Донеччині десятки танків та понад сотню броньованих машин "ДНР"

Танки "ДНР" стоять біля Тернового / Фото: Reuters

Бойовики не пустили спостерігачів до техніки.   

Представники моніторингової місії ОБСЄ виявили біля села Тернове на Донеччині велике скупчення техніки бойовиків "ДНР".

Про це під час брифінгу заявив заступник глави СММ ОБСЄ Александер Хуг.

Бойові одиниці "ДНРівців" зняли безпілотники.

"Ми бачили 40 танків, 115 броньованих машин, 35 одиниць артилерії і 50 військових вантажівок", - цитує "Українська правда" слова Хуга.

Коли співробітники моніторингу вирішили оглянути місце поблизу Тернового, їх не допустили на територію. Також у СММ поскаржилися, що їм не дають спостерігати за прикордонними територіями Луганщини.

"Хтось також не хоче, щоб ми бачили, що відбувається на прикордонних територіях. Спершу члени "ЛНР" нам казали, що вони нас супроводжуватимуть. І все одно нам часто не дозволяють потрапити на ці території. Це суперечить мандату місії", - наголосив Хуг. 

Нагадаємо, що ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню.

Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 28 січня бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 27 січня - 40 разів, 26 січня - 66 разів, 25 січня - 44 рази, 24 січня – 29 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП.

Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ. МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація