Обвинувачення проти Єфремова у держзраді й створенні "ЛНР" передали до суду — Луценко

Обвинувачення проти Єфремова у держзраді й створенні "ЛНР" передали до суду — Луценко

Фото: УНІАН

Напередодні обвинувальний акт вручили самому екс-регіоналу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про передачу до суду обвинувального акту проти колишнього керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Разом із тим на своїй сторінці у Facebook Луценко перерахував п'ять злочинів, у скоєнні яких зокрема звинувачують Єфремова. 

Так, це державна зрада, а саме надання іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України).

Екс-регіонала звинувачують і у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

Серед низки злочинів і організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Крім того, це організація захоплення будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади — Луганської обласної державної адміністрації — з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також Єфремова звинувачують у пособництві в захопленні будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади – Управління Служби безпеки України в Луганській області — з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Нагадаємо, напередодні обвинувальний акт вручили ЄфремовуЗахист екс-регіонала наполягає, що Єфремов не міг вплинути на події в Луганську навесні 2014 року, а справа проти нього базується на сфабрикованих даних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація