Одесити зможуть вибирати президента Росії за паспортами СРСР - генконсул

Одесити зможуть вибирати президента Росії за паспортами СРСР - генконсул

Одеситам дозволили голосувати за паспортами СРСР

При цьому в Генконсульстві Росії в Одесі не уточнили, як визначатимуть, що людина з радянським паспортом саме росіянин, а не українець.  

Громадяни, які проживають в Одесі, зможуть 4 березня занести себе до списку виборців і проголосувати за нового президента Росії за паспортами громадян СРСР, якщо вони не одержали паспортів нового зразка.

Про це заявив генеральний консул Російської Федерації в Одесі Юрій Антонов, виступаючи у програмі однієї з одеських телекомпаній.

Разом з тим, він припустив, що таких громадян на сьогодні майже немає, оскільки радянські паспорти в Україні давно заборонені.

При цьому Антонов не уточнив, як організатори голосування в Генконсульстві РФ зможуть упевнитися, що людина з радянським паспортом саме росіянин, а не українець.

За його словами, більшість громадян Російської Федерації голосуватиме в Генконсульстві Одеси за адресою Гагаринське плато, 14, за закордонними або внутрішніми паспортами Росії.

"В Одесі ми очікуємо близько 4,5-5 тисяч виборців, а в Миколаєві і Херсоні – по 1,5 тисячі виборців - там будуть створені виїзні пункти для голосування", - наголосив Антонов.

Президентська кампанія стартувала 26 листопада і тривала більше трьох місяців. На пост глави держави претендують п'ять кандидатів. Цього разу президента Росії вперше обирають на шестирічний термін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація