Один із членів НАЗК переконує, що у заяві агентства про e-декларування є неправдиві факти

Один із членів НАЗК переконує, що у заяві агентства про e-декларування є неправдиві факти

Фото: ipshnik.com

Рябошапка голосував проти цього рішення.

Заява Нацагентства з питань запобігання корупції про запуск e-декларування в "тестовому режимі" містить кілька неправдивих фактів.

Про це заявив однин з членів НАЗК, Руслан Рябошапка, який голосував проти цієї заяви, - пише "Українська правда".

За словами Рябошапки, неправдивими є твердження, що розробник програмного забезпечення нібито відмовився усунути недоліки програмного забезпечення і нібито визнав недоліки, що стосуються модулів інтеграції з іншими реєстрами.

"Голова Агентства сама визнала, що недоліків немає, адже інформація надійно захищена і система готова до роботи, - зауважив Рябошапка. На його думку, також не відповідає дійсності інформація, що нібито розробник визнав і погодився усунути недолік, пов'язаний із передачею у власність апаратного забезпечення системи.

Нагадаємо, в понеділок, 15 серпня, вчасно запрацювала система електронного декларування статків чиновників.

Щоправда, за два дні до її запуску Держслужба спецзв'язку та захисту інформації відмовила розробникам в атестаті. У Держслужбі нарікнули на низький рівень захисту програмного забезпечення системи.

Через це в розробників електронного декларування виникли сумніви щодо вчасного запуску системи. У суботу, 13 серпня, після екстреного засідання НАЗК у Києві Наталія Корчак заявила, що інтерфейс подання декларацій не активують, допоки не одержать атестат. Днем пізніше у НАЗК повідомили, що попри все систему таки запустять.

Своєю чергою, президент Петро Порошенко не захотів і чути про перенесення дати запуску системи, про що він повідомив у своєму Facebook.

В ЄС розчаровані зволіканням з повноцінною роботою електронного декларування

В ЄС розчаровані зволіканням з повноцінною роботою електронного декларування

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація