Одіозний губернатор Севастополя запропонував кримським татарам забратися "високо-високо" в гори

Одіозний губернатор Севастополя запропонував кримським татарам забратися "високо-високо" в гори

Фото: sevastopolnews.info

Сергій Меняйло вважає, що Україна спеціально "запустила" кримських татар на противагу росіянам.

Одіозний "губернатор" окупованого Севастополя Сергій Меняйло вважає, що на початку 90-х років спеціально Україна "запустила" кримський татар на територію Криму в противагу російськомовному населенню. Він заявив, що татари були інструментом українізації півострова.

Про це Меняйло розповів в інтерв'ю Медузі.

"Губернатор" звинуватив кримських татар в самовільному захопленні землі і згадав, як представники цього народу в 2014 році приходили до нього з проханням про "свої території".

"Хочете свою територію? Будь ласка. Високо-високо в горах є неосвоєні території, будь ласка, беріть. Ми що, сьогодні боремося за території чи ми — громадяни однієї держави і живемо в ній? Це наша батьківщина", - сказав Сергій Меняйло.

Ставленик Москви пропонує менше уваги приділяти кримськотатарському питанню, "і іноді жорсткіше розмовляти". Він згадав, як у 2014 році заборонив татарам влаштовувати жалобні заходи в честь річниці депортації на "республіканському" рівні і заявив, що і надалі буде це робити.

"Ви розумієте, що ми не маємо права нав'язувати кому-небудь що-небудь з точки зору традицій? Я до вас в гості прийшов, у вас в будинку ви живете за своїми звичаями. Я приходжу і дотримуюся цих звичаїв. Якщо я їх не хочу дотримуватися, то не повинен йти до вас. Не треба лізти в чужий монастир зі своїм статутом. Так от питання в тому — ви вдома у себе, друзі?", - сказав Меняйло.

На уточнення журналіста, що кримські татари вважають Крим своїм домом, а росіян – гостями, севастопольський "губернатор" сказав, що вони помиляються.

"Ні. Я вважаю, що це — моя батьківщина. І я живу у себе. А моя батьківщина — це мій дім. Багатонаціональний. І я не в гостях у себе вдома. Якщо вони так вважають, то вони дуже помиляються. Ця омана їх до добра не може довести", - сказав Сергій Меняйло.

Нагадаємо, нелегітимний прокурор Криму Наталія Поклонська звернулася до "суду" з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським на території окупованого півострову. 

Згодом Євросоюз висловив серйозну стурбованість систематичним порушенням основних прав і свобод жителів Криму і, зокрема, кримських татар з боку РФ.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International виступила із заявою щодо закриття Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму. Правозахисники вважають, що це стане кульмінацією репресивних заходів проти кримськотатарської громади.

Правозахисники оприлюднили докази репресій у Криму

Правозахисники оприлюднили докази репресій у Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація