Охендовського відпустили під особисте зобов'язання. Документ

Охендовського відпустили під особисте зобов'язання. Документ

Фото: УНІАН

Глава ЦВК підозрюється в незаконному отриманні коштів з "чорної каси" Партії регіонів.

Солом'янський райсуд відпустив очільника Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського під особисте зобов'язання.

Відповідне рішення ухвалив суддя Віталій Українець, пише УНІАН.

Як зазначається, суддя частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зобов'язавши Охендовського з'являтися на виклики до детективів НАБУ, а також без їхнього дозволу не залишати місце проживання.

Запобіжний захід є чинним до 13 лютого 2017 року.

Фото: ТСН.ua

Водночас у САП заявили, що оскаржуватимуть це рішення в апеляційному порядку, оскільки наполягають призначити заставу у сумі 1,292 млн грн.

Своєю чергою, захист Охендовського також пообіцяв подати апеляцію, адже вважає справу сфальсифікованою.

Окремо повідомляється, що суд має розглянути також клопотання прокурорів щодо відсторонення голови ЦВК від посади на два місяці.

Нагадаємо, раніше НАБУ повідомляло, що зібрало достатньо доказів для оголошення голові ЦВК Михайлу Охендовському підозри в незаконному отриманні коштів з "чорної каси" Партії регіонів.

Як відомо, спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів з "чорної каси" Партії регіонів головою ЦВК Михайлом Охендовським. Тоді глава САП Назар Холодницький заявляв, що в наданих НАБУ Віктором Трипаком документах мова йде про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з відрядженнями за кордон як члена ЦВК.

Увечері 13 грудня Охендовському вручили повідомлення про підозру. Це сталося в аеропорту "Бориспіль", куди керівник ЦВК прилетів з Киргизстану після спостереження за виборами і референдумом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація