Окрім підсудних, у справі Нємцова є низка невстановлених осіб - прокурор

Окрім підсудних, у справі Нємцова є низка невстановлених осіб - прокурор

Фото: Reuters

За вбивство Бориса Нємцова злочинці отримали 15 мільйонів рублів.

За вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова виконавці отримали 15 мільйонів рублів.

Про це під час судового процесу щодо справи про загибель політика заявила прокурор Марія Семененко, передають РИА Новости Украина.

"Їм запропонували за 15 мільйонів рублів вбити Нємцова, тобто за найманням. Вони погодилися і об'єдналися в організовану групу", - заявила держобвинувачувач.

За словами Семененко, злочинці чітко розподілили ролі, розробили план, придбали зброю, засоби зв'язку та транспорт.

Утім, наразі зброя, з якої застрелили Нємцова, досі не знайдена.

"Зброї, з якої вбили Бориса Нємцова, в справі немає, вона не виявлена", - пояснила прокурор та наголосила, що крім осіб, які перебувають на лаві підсудних, в справі також є "ряд невстановлених осіб".

Як відомо, наприкінці червня офіційний представник генпрокуратури Олександр Курінний повідомив, що справа про вбивство Нємцова щодо Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темирлана Эскерханова і Хамзата Бахаева направлено в МОВС для розгляду по суті.

Всі вони звинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених статтею "Вбивство, вчинене організованою групою, за наймом" і "Незаконний обіг зброї, вчинений групою осіб".

Як повідомляє агентство, на різних етапах слідства фігуранти давали свідчення провини: Дадаєв - відразу після затримання, Губашев - на ранньому етапі слідства. Згодом вони заявили, що на них чинився тиск. Наразі всі фігуранти активно заявляють про свою непричетність до вбивства політика.

За основною версією слідства, приблизно в кінці вересня 2014 року зазначені громадяни за винагороду в сумі не менше 15 млн рублів погодилися на пропозицію Руслана Мухудінова та інших невстановлених осіб вбити Нємцова.

Учасники групи ретельно готувалися до вбивства, вивчали його спосіб життя, вели спостереження, обирали спосіб і місце нападу, підбирали зброю, транспорт, засоби зв'язку, визначали способи і маршрути відходу, вважає слідство.

Приблизно о 23:31 Дадаєв на пішохідній доріжці Великого Москворецкая мосту з наявної у нього вогнепальної зброї здійснив не менше шести пострілів в Нємцова, від чого він помер.

В агентстві також відзначили, що за версією слідства, організатором та замовником злочину є саме Мухудінов, заочно заарештований і оголошений у розшук по лінії Інтерполу.

Своєю чергою, сім'я Нємцова неодноразово заявляла, що не вважають Мухудінова замовником вбивства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація