Окупанти в Криму проводять військові навчання

Окупанти в Криму проводять військові навчання

Фото: Getty Images

Вони відпрацьовують питання технічного забезпечення.

Російські військові почали відпрацьовувати завдання щодо матеріально-технічного забезпечення на морських і сухопутних полігонах в окупованому Криму, повідомляє ТАСС з посиланням на Міноборони РФ.

Заступник голови Міноборони Дмитро Булгаков розповів, що в морі біля анексованого півострова судна допоміжного флоту Чорноморського флоту РФ відпрацьовують дії щодо забезпечення угрупування бойових кораблів і підводних човнів. Зокрема, йдеться про завдання щодо буксирування судна, яке зазнало аварії, гасіння пожежі на бойовому кораблі, електромагнітної обробки кораблів, відновлення технічної готовності кораблів у морі.

У заходах беруть участь судна розмагнічування, ремонтні майстерні, що плавають, танкери різного класу для дозаправки в морі, транспорти озброєння, які доставляють кораблям ракети, торпеди і міни, та інші судна забезпечення.

На полігоні Опук бригада МТО Південного військового округу відпрацьовує практичні дії щодо всебічного матеріально-технічного забезпечення сухопутного угруповання і забезпечує висадку морського десанту, повідомив Булгаков.

За його словами, в рамках маневрів військові відпрацьовують питання технічного забезпечення, евакуації техніки з поля бою, перевезення великої кількості військової техніки і матеріальних засобів, а також питання метрологічного забезпечення, масової заправки техніки і авіації з застосуванням сучасного польового складу пального ПМГ-600, який отримує різні види палива з танкера.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив про те, що військовий стан і чергова хвиля мобілізації можуть бути введені в умовах ескалації ситуації на Донбасі і в Криму.

У Євросоюзі обговорили "диверсію у Криму" та ситуацію на Донбасі

У Євросоюзі обговорили "диверсію у Криму" та ситуацію на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація