Омелян хоче перейменувати Міністерство інфраструктури, а заодно й свою посаду

Омелян хоче перейменувати Міністерство інфраструктури, а заодно й свою посаду

Міністр інфраструктури Володимир Омелян / Фото: УНІАН

Потреба в перейменуванні покликана розширенням цифрової діяльності відомства.

Міністерство інфраструктури може стати Міністерством транспорту та цифрової інфраструктури.

Із пропозицією про перейменування виступає очільник відомства Володимир Омелян. Про це він сказав під час учорашнього брифінгу в Кабміні, присвяченого старту другого циклу національного конкурсу IT-проектів EGAP Challenge.

"Міністерство інфраструктури поступово впроваджує ті електронні сервіси, які є звичними і дієвими в багатьох країнах світу. Ми дивимося в майбутнє. І ті речі, які ми пропонуємо сьогодні, зроблять Україну успішною. На моє глибоке переконання Міністерство інфраструктури повинно називатися Міністерство транспорту та цифрової інфраструктури", – зазначив Омелян, якого цитує "Центр транспортних стратегій".

Відповідно може змінитися й посада Омеляна – на міністр транспорту та цифрової інфраструктури.

Саме впровадження IT-сервісів, на думку Омеляна, сприяє прозорості та викоріненню корупції в кабінетах чиновників. Міністр наголосив, що завдяки його відомству за останній рік відкрили доступ до величезного масиву даних для громадян і бізнесу, який раніше був предметом торгу і зловживань.

Зазначимо, що завдяки конкурсу IT-проектів EGAP Challenge хочуть сприяти впровадженню нових інструментів електронної демократії, щоб громадяни отримували якісні послуги щодо взаємодії з владою, мали вплив на неї, а влада відповідно в процесі має підвищити свою ефективність.

Раніше Омелян в інтерв'ю ТСН сказав, що процес адаптації керівника "Укрзалізниці" сильно затягнувся.

Міністерська інспекція українських ям: що думає про стан доріг Володимир Омелян

Міністерська інспекція українських ям: що думає про стан доріг Володимир Омелян

Повʼязані теми:

Наступна публікація