Онищенко отримав паспорт РФ і під крилом Кремля готує інформаційну атаку на Україну – СБУ

Онищенко отримав паспорт РФ і під крилом Кремля готує інформаційну атаку на Україну – СБУ

Фото: УНІАН

Політик працює на РФ, стверджують силовики. 

Скандальний нардеп Олександр Онищенко отримав російське громадянство і допомагає Кремлю вести дестабілізаційну роботу проти України.

Про це заявили під час брифінгу СБУ.

Силовики повідомили, що в обмін на російський паспорт одіозний політик погодився на співпрацю з РФ для дестабілізації ситуації в Україні, аби ухилитися від кримінальної відповідальності.

Наразі він має подвійне громадянство та готує масовану інформаційну атаку на Україну в рамках стратегії, узгодженої з Кремлем.

Також в СБУ додали, що від час візитів до Росії Онищенко перебуває під наглядом російських спецслужб.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. 5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. Він перебував у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація