Онищенко сумнівається, що його справа потрапить до суду до кінця року

Онищенко сумнівається, що його справа потрапить до суду до кінця року

Фото: УНІАН

На його думку, справа в суді розвалиться.

Народний депутат України Олександр Онищенко, якого підозрюють у причетності до "газових схем", сумнівається в тому, що Національне антикорупційне бюро встигне до кінця поточного року передати його справу до суду. 

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці в Facebook. 

"Все вказує на те, що до Нового року Ситник (директор НАБУ) не передасть справу до суду. Він та й інші добре розуміють, що в суді справа розвалиться. Оскільки аргументи і докази, які вони самі створили", "вибили" з людей - в судовому процесі луснуть, як мильна бульбашка", - зазначив депутат.

Нагадаємо, що в суботу, 5 листопада, глава Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що справу Онищенка до кінця року передадуть до суду. "Ця справа майже готова, єдине, чого не вистачає, - головного фігуранта. Я сподіваюся, що Інтерпол доставить його до суду", - заявив Ситник.

Як відомо, Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. 27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією він перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні.

Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень і обіцяють скоро оголосити в міжнародний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація