Онищенко знову проігнорував запрошення на допит

Онищенко знову проігнорував запрошення на допит

Фото: УНІАН

Допит мав відбутися сьогодні вранці.

Народний депутат Олександр Онищенко, який мав приїхати сьогодні на допит до НАБУ, не з'явився.

Про це повідомила прес-секретар бюро Світлана Оліфіра, передає "Інтерфакс-Україна".

"Онищенко не з'явився на допит до детектива", - сказала вона

Окрім цього, запрошення проігнорували і адвокати депутата. За її словами, жодних попереджень від них про можливу відсутність не надходило.

У зв'язку з цим, у НАБУ вже готують документи до суду з проханням примусової доставки в суд та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві.

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

5 липня Верховна Рада України зняла недоторканність з нардепа Олександра Онищенка – за це рішення проголосували 275 парламентарів. На цей час Онищенко вже перебував у Австрії та готувався до кінних перегонів, про це він повідомив сам через соцмережі.

Наступна публікація