Оперативно допомогти їй ніхто не зможе – адвокат про стан здоров'я Савченко

Оперативно допомогти їй ніхто не зможе – адвокат про стан здоров'я Савченко

Фото: Reuters

Українська льотчиця вже четвертий день голодує.

Сьогодні, 9 квітня, – вже четвертий день поспіль триває сухе голодування української льотчиці та нардепа Надії Савченко, яка перебуває у СІЗО-3 міста Новочеркаськ у Росії. Як почувається полонена, не відомо.

"Йде четвертий день сухого голодування Надії Савченко в СІЗО-3 м. Новочеркаськ. Ні в кого немає достовірних відомостей про стан здоров'я Надії. До початку сухого голодування ніхто не проводив медичного обстеження стану її організму. Ніхто не може сказати, скільки вона зможе витримати. У СІЗО-3 немає тюремної лікарні. Якщо погіршення здоров'я відбудеться раптово, оперативно допомогти їй ніхто не зможе. Українських лікарів до Надії не допустили. Немає ніякої інформації, в якій стадії переговори про допуск до неї німецьких лікарів. Російських медиків сама Надія відмовилася допускати до себе, про що письмово повідомила керівництво СІЗО", – написав у Facebook адвокат Савченко Микола Полозов.

Він також наголосив, що Надія не вірить у жодні переговори щодо її обміну. Повірить, лише коли буде вдома.

"Слід розуміти, що будь-які розмови про видачу/обмін Надії Савченко зараз нічим і ніяк не підтверджуються. Єдиною людиною в Росії, яка здатний прийняти рішення про її подальшу долю, є президент Путін. Він мовчить. Все інше – чутки, здогади і спекуляції на подвиг героя України Надії Савченко. Як говорила мені сама Надія, в Росії вона не вірить нікому і своє звільнення буде вважати виконаним, коли буде по той бік кордону, вдома", – зазначив адвокат.

У понеділок, 11 квітня, Полозов збирається до Савченко в СІЗО.

"Я полечу в Ростов-на-Дону і побачу її, якщо мені не перешкодять і вона ще буде там, в СІЗО-3. Зараз же необхідно зосередити зусилля на допуск до неї незалежних лікарів, які зможуть обстежити її. Інакше, поки політики намагаються домовитися, ми її втратимо", – наголосив Полозов.

 

Идёт четвёртый день сухой голодовки Надежды Савченко в СИЗО-3 г.Новочеркасск. Ни у кого нет достоверных сведений о состо...

Опубліковано Николай Полозов 9 квітня 2016 р.

Нагадаємо, 22 березня російський суд прийняв рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. 4 квітня Савченко остаточно відмовилася оскаржувати вирок російського суду, а російські медики заявили, що стан здоров'я ув'язненої дозволяє її етапувати до в'язниці. Вирок російського суду для української льотчиці набув чинності 5 квітня, а через день вона почала сухе голодування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація