"Опоблок" рішуче запротестував проти затримання Єфремова

"Опоблок" рішуче запротестував проти затримання Єфремова

Фото: УНІАН

У партії заявили, що нададуть екс-регіоналу будь-яку допомогу.

Партія "Опозиційний блок" обурилася затриманням екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це йдеться в заяві політсили, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Партія також закликала президента втрутитися в ситуацію.

"Опозиційний блок" заявляє рішучий протест у зв'язку з повторним затриманням Олександра Єфремова. Не дивлячись на те, що Єфремов не є членом партії "Опозиційний блок", ми готові надати йому ... всіляку допомогу. Ми звертаємося до президента України як до гаранта Конституції - хоча розуміємо марність цього звернення. Ми звертаємося до світової спільноти - до дипломатичних місій, до журналістів, правозахисників, політиків, до інститутів, покликаним захищати демократію і справедливість", - заявили у партії.

Своєю чергою, колишній член Партії регіонів, депутат ІV та V скликань Володимир Ландік заявив у ефірі "112 Україна", що за командою Єфремова відбувалося захоплення Луганської обласної державної адміністрації та місцевого відділення СБУ. 

"Найбезпечніше місце для Єфремова – це тюрма. Він не просто посягав на територіальну цілісність України, він на неї посягнув, він зробив це своїми руками, зі  своїми поплічниками. Перші росіяни, які захоплювали 3 та 9 березня будівлю нашої державної адміністрації (Луганської, - ред.), вони були привезені за його командою і під керівництвом голови обласної ради Голенка. Автобуси він проплачував, їх везли з Красної Талівки і з Мілового. Їх було привезено 100-150 чоловік. Вони ж були привезені знову на захоплення СБУ. Це все його робота", - зазначив він.

За словами Ландіка, місцеві депутати передали докази цих фактів до СБУ, однак, коли відбулося захоплення місцевого відділення СБУ, ці матеріали зникли. 

Він також заявив, що збирається давати свідчення проти Єфремова. 

Нагадаємо, що в суботу, 20 липня, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання колишнього голови фракції "Партії регіонів" у ВР Олександра Єфремова. Його затримали в аеропорту "Бориспіль" із квитком на Відень.

Раніше колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив про повернення йому закордонного паспорта і зняття електронного браслета стеження.

"З мене знято всі обмеження, тільки все заставу ніяк не повертають", – сказав він

Екс-депутата звинувачували у сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. Єфремов був затриманий в лютому 2015 року. Йому було призначено заставу в розмірі 3,6 млн гривень.

У травні поточного року ГПУ заявила, що зробить все, аби Єфремову змінили запобіжний захід, та зобов'язали носити електронний браслет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація