Опозиціонерка-переможниця після виборів втекла за кордон

Опозиціонерка-переможниця після виборів втекла за кордон

Новообраний депутат через тиск влади виїхала з України / Фото: Українська правда

Ірина Купрейчик через тиск влади виїхала з України.

Обраний народний депутат України від опозиції по округу №162 в місті Охтирка Сумської області Ірина Купрейчик змушена тимчасово виїхати за кордон через тиск влади.

Про це повідомив заступник начальника Сумського обласного виборчого штабу ВО "Батьківщина" Микола Клочко, передає УНІАН.

За словами опозиціонера, цю інформацію він отримав по телефону від самої Купрейчик.

Як заявив Клочко, Купрейчик після оголошення результатів виборів зустрілася з керівниками райдержадміністрацій тих районів Сумщини, які входять в її виборчий округ.

"В розмовах вони натякали, щоб опозиціонерка подумала про приєднання в новому парламенті до більшості, що дозволить "більше допомагати виборцям на окрузі". Також чиновники непрямо обіцяли, що у разі неприєднання до більшості у фірми "Нива-Агротех", якою керує Купрейчик, може не виявитися "простору для розвитку", - заявив Клочко.

Він також зазначив, що опозиціонери постараються "настійно переконати" голову Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря після повернення його з відпустки в тому, що подібні методи тиску чиновників на жінку і народного депутата України неприпустимі, згадавши, що особисто губернатор привітав Купрейчик з перемогою на виборах.

Нагадаємо, за даними ЦВК, у виборчому окрузі №162 найбільшу кількість голосів набрала представник партії ВО "Батьківщина", директор ТОВ "Нива-Агротех" Ірина Купрейчик - 34,55%. На другому місці виявився представник Партії регіонів, почесний президент концерну "Укрроссметалл" Григорій Дашутін, за якого проголосували 31,68 % виборців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація