Опозиція заради Києва розблокує завтра Раду

Опозиція заради Києва розблокує завтра Раду

Яценюк заявляє, що завтра Рада повинна оголосити дату виборів мера Києва / Фото: УНІАН

Яценюк заявляє, що у вівторок парламент повинен оголосити дату виборів до Київради і мера Києва.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що у вівторок парламент повинен оголосити дату виборів до Київради і київського міського голови.

"Завтра ми повинні проголосувати постанову про оголошення в конституційні терміни виборів мера Києва та Київської міської ради", - заявив Яценюк в ході засідання погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.

Він пояснив, що конституційний термін - це 2 червня 2013 року, як це пропонує фракція УДАР.

Він нагадав, що 27 травня закінчуються повноваження Київради.

Як повідомлялося, Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з посади мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами прийняла до уваги факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

19 липня 2012 року Герега звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці. 29 січня 2013 року голова Верховної Ради Володимир Рибак висловився за одночасне проведення виборів мера Києва і депутатів Київради. Пізніше він заявив, що парламент розгляне питання про проведення виборів у Києві на 2-й сесії.

Яценюк заявляє, що у вівторок парламент повинен працювати

Яценюк заявляє, що у вівторок парламент повинен працювати

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація