Опозиція заявляє, що підняла на "повстання" 10 тисяч тернопільців

Опозиція заявляє, що підняла на "повстання" 10 тисяч тернопільців

Сьогодні Яценюк з Тягнибоком знову піднімали Україна без Кличка / Фото: БЮТ-Батьківщина

У міліції нарахували тільки 1,5 тис учасників мітингу.

В Тернополі за участю представників партій "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" в п'ятницю проходить акція "Вставай, Україно!".

Як повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України, в акції бере участь близько 1,5 тис. людей.

"Тільки що почалася акція, в ній бере участь близько 1,5 тис. громадян", - сказали в МВС, нагадавши, що організатори акції заявляли участь у цьому заході 15 тис. людей.

У міліції зазначили, що в даний час порушень правопорядку не зафіксовано. Охорону громадського порядку забезпечує 50 працівників тернопільської міліції.

Тим часом на сайті партії "Батьківщина" наголошується, що в п'ятничній акції в Тернополі взяли участь близько 10 тис. людей.

"Близько 10 тисяч мешканців Тернопільщини зібралися в обласному центрі, де сьогодні проходить марш і мітинг рамках загальнонаціональної акції "Вставай, Україно!", - говориться в повідомленні.

Така ж кількість учасників акції подається і в повідомленні, оприлюдненому на сайті партії "Свобода".

"У заході беруть участь лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок і голова парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Учасники маршу вимагають усунути від влади кримінально-олігархічний українофобський режим Януковича. В марші також беруть участь народні депутати свободівці Олексій Кайда, Олег Сиротюк, Михайло Головко, Олег Гелевей, Валерій Черняков, міський голова Тернополя "свободівець" Сергій Надал та депутати місцевих рад від опозиційних сил. Вулицями Тернополя крокують 10-тисяч земляків", - наголошується в повідомленні.

Раніше опозиція оголосила про початок загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!". Протягом двох місяців марші та мітинги пройдуть у всіх обласних центрах країни, а на завершення пройде всеукраїнський марш в Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація