Органи місцевої влади мають розраховувати кошти бюджету у разі прийняття мораторія на тарифи - Рева

Органи місцевої влади мають розраховувати кошти бюджету у разі прийняття мораторія на тарифи - Рева

Фото: Сегодня

Компенсація у разі встановлення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ має здійснюватися з власного бюджету міста.

Місцеві органи влади повинні передбачити компенсацію у разі встановлення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ з власного бюджету. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на главу відомства Андрія Реву, передає УНІАН.

"Якщо депутати місцевих рад хочуть знижувати тарифи, будь ласка, але нехай діють так, як написано в законі. Тобто, якщо ви вважаєте, що тарифи економічно не обґрунтовані, то їх зниження можна забезпечити, передбачивши в бюджеті відшкодування різниці. І якщо в міських бюджетах є зайві кошти, то нехай ухвалюють такі рішення", - цитує Реву прес-служба.

Крім того, прес-служба повідомила, що міськради Києва, Львова і Житомира ухвалили рішення про встановлення мораторію на підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Однак вони не передбачили компенсацію зі свого бюджету.

Ще в одному місті запровадили мораторій на підвищення тарифів

Ще в одному місті запровадили мораторій на підвищення тарифів

Органи органи місцевого самоврядування не можуть самостійно регулювати ціну тарифу. Вони можуть лише передбачати відшкодування з власного бюджету.

Сьогодні встановленим механізмом компенсації вартості житлово-комунальних послуг є субсидія. Міністр розповів, що чим вищий розмір тарифу, тим більший призначається розмір субсидії.

"Ці гроші виділяються з державного бюджету. Якщо ж кошти на відшкодування тарифів йдуть з місцевої казни, то тим самим обділяються школи, дитсадки, лікарні, ремонт доріг тощо", - цитує Реву прес-служба.

Нагадаємо, у Львові та Житомирі заборонили підвищувати тарифи на комунальні послуги. Також депутати ухвалили рішення про звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів із вимогою переглянути державну політику щодо формування тарифів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація