Пацанська психіка Путіна не дозволить йому швидко звільнити Савченко – Шендерович

Пацанська психіка Путіна не дозволить йому швидко звільнити Савченко – Шендерович

Шендерович не прогнозує швидкого звільнення Савченко

Досвідчені в російських реаліях люди радять позбутися надмірного оптимізму в цій справі.

Процес звільнення українки Надії Савченко не буде швидким. У цьому переконані опозиційні до кремлівського режиму російські журналісти та блогери, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Вони наголошують на тому, що речник російського президента заявив: усе в питанні льотчиці тепер залежить особисто від Володимира Путіна. А враховуючи особливості персони керманича Кремля, процес торгу затягнеться надовго.

"Маємо справу з дуже специфічною психікою: пацанською, ущербною", - заявив письменник Віктор Шендерович.

"Звичайно, вони хочуть продати її волю подорожче. Це логіка бандита, котрий узяв заручника і не відпустить його, перше ніж будуть виконані його умови. Вони б хотіли припинення санкцій, пом'якшення… Тому підвищують ціну. До якої ступені це вийде, залежить від волі Заходу, котрий жодних ілюзій не має. Але випадок абсолютно безпрецедентний", - вважає він.

Негайно звільнити Надію Савченко закликає Європа

Негайно звільнити Надію Савченко закликає Європа

Схожої думки дотримується журналіст і популярний блогер Аркадій Бабченко.

"Затягнутися це може надовго насправді. Тому що піддаватися та прогинатися під сухе голодування Надії Савченко влада не буде – це однозначно. Прискорювати процес ніхто не буде", - прогнозує він.

"Росія вміє робити зі справ, котрі виїденого яйця не варті, світових героїв", - додав Бабченко.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що готовий використати всі свої повноваження для повернення льотчиці, депутата й делегата ПАРЄ Надії Савченко в Україну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація