#‎PanamaPapers‬. Все, що потрібно знати про офшорний скандал. Інфографіка

#‎PanamaPapers‬. Все, що потрібно знати про офшорний скандал. Інфографіка

Фото: Reuters

Дивіться в нашій інфографіці про що йдеться в найбільшому зливі документів в історії. 

3 квітня з панамської компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів.

Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Витік документів розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях. Дивіться в нашій інфографіці все, що потрібно знати про цей гучний скандал: 

PanamaPapers

Зазначимо, наразі з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммеда Захура - британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

4 квітня Порошенко вперше прокоментував скандал з офшорними компаніями, які висвітлені у розслідуванні журналістів, і запевнив, що все робить згідно закону. 

Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлі...

Опубликовано Петро Порошенко 4 апреля 2016 г.

Також 4 квітня юридична фірма "Авеллум", яку Порошенко уповноважив підготувати його частку у "Roshen" для продажу бізнесу, у понеділок, 4 квітня, оприлюднила офіційну заяву у зв'язку зі скандаломЗгідно із заявою компанії, офшор був потрібен для створення "блайнд трасту". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація