Папа Римський пообіцяв не жертвувати українськими греко-католиками заради Московського патріархату

Франциск зустрівся з главою УГКЦ в Римі.

Папа Римський Франциск пообіцяв главі Української греко-католицької церкви Святославу Шевчуку, що не буде жертвувати УГКЦ заради зближення з Московським патріархатом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби української церкви, передає Лівий Берег.

Зустріч між Франциском і представниками УГКЦ пройшла в суботу, 5 березня. Глава українських греко-католиків розповів Батькові про гібридну війну, яку Росія веде проти України.

"Для українців, які належать до різних церков і релігійних організацій і навіть невіруючих, Святіший Отець є глобальним моральним авторитетом, який говорить правду. Цей голос правди особливо важливий для українців, які потерпають сьогодні. Якщо люди не чують або не розуміють цього голосу, то вони заплутуються, турбуються і відчувають себе забутими", - сказав глава УГКЦ, натякаючи на знану в Україні спільну декларацію Франциска і глави РПЦ Кирила.

"Святіший Отець підкреслив, що ніхто не буде вирішувати екуменічні питання ціною східної католицької церкви", - зазначив Святослав Шевчук.

Нагадаємо, що 12 лютого Папа Римський Франциск та патріарх Російської православної церкви Кирило провели історичну зустріч на Кубі. Центральною темою спілкування предстоятелів церков стало гоніння християн. У результаті зустрічі папа та патріарх підписали спільну заяву. У підсумковій декларації зустрічі Франциска і Кирила згадана Україна. Нашій державі в документі присвячено два окремих пункти. В одному з них ідеться про зусилля церкви для зупинки кровопролиття на Донбасі, в іншому - про необхідність подолання розколу православної спільноти України.

Представники Української греко-католицької церкви скептично оцінили зустріч Папи Римського Франциска з патріархом Російської православної церкви Кирилома текст декларації, яку підписали Папа і патріарх, розчарував греко-католиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація