Парасюк із кулеметом шукав Вілкула, а Тетерук обурився гвинтівці: до ВР завезли зброю

Парасюк із кулеметом шукав Вілкула, а Тетерук обурився гвинтівці: до ВР завезли зброю

Фото: pixabay.com

Оборонні підприємства продемонстрували свої розробки депутатам.

Вітчизняні виробники зброї влаштували виставку у стінах Верховної Ради. Новітніми конструкторськими розробками народних обранців прагнули стимулювати до схвалення закону для розвитку галузі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На внутрішній дворик Ради завезли ракети, БТР і міномет. Нардеп Володимир Парасюк із вигуком "Де Вілкул?" кинувся за кулемет. У коридорах будівлі розклали міни, наготували до огляду гвинтівки та автомати.

Колишній комбат "Миротворця" Андрій Тетерук зауважив гвинтівку столичного заводу "Маяк". "Це найжахливіше, що я бачив у житті", - зізнався він і захотів глянути в очі розробнику. "Гвинтівка середньої кучності для ведення міських боїв на середній і далекій дистанції. Поки стріляли, поки задоволені", - каже конструктор Олексій Натаров. "Коли проводились змагання снайперів Нацгвардії і Збройних сил України і там були виставлені зразки зброї вітчизняної і закордонної, це навіть було гидко брати в руки. Я не знаю, як воно буде розглядатися в якості зразка, який буде поставлятися в Збройні сили", - прокоментував Тетерук.

Вітчизняний Оборонпром презентував депутатам новітні розробки українських конструкторів

Вітчизняний Оборонпром презентував депутатам новітні розробки українських конструкторів

Колега Тетерука по "Народному фронту" військовий експерт Дмитро Тимчук до українських зброярів лояльніший. Каже, потрібно зважати, що за 23 роки незалежності до початку війни країна втратила інтерес, кадри і досвід у галузі. "Коли почалися події на Донбасі і на ремонтних підприємствах терміново потрібні були фахівці, до викликали навіть ветеранів, щоби навчити хоча б молодше покоління", - пояснив він.

Голова "Укроборонпрому" Роман Романов провів персональну екскурсію для спікера Андрія Парубія. На того побачене справило враження. "Ви отримаєте повну підтримку Верховної Ради. У нас закони, які стосуються безпеки, вони приймаються, депутати їх підтримують", - заявив голова парламенту. Романов уточнив, що у ВР знаходяться 12 тематичних законопроектів. "Той самий закон про спецконфіскацію. Він уже стає скандальним. Неприйняття його призводить до того, що підприємства в оборонній галузі починають зупинятися", - твердить керівник "Укроборонпрому".

Закон про спецконфіскацію у парламенті просуває фракція спікера, його вже десятки разів намагалися внести до порядку денного, але тих, хто вважає конфіскацію грошей Януковича непрозорою і щонайменше суперечливою, наразі більшість. "Ні Європейська комісія, ні Європейський суд не гарантують, що конфісковані таким чином кошти не будуть повернені через Європейський суд", - каже представник "Батьківщини" Сергій Соболєв. "Ми будемо голосувати за внесення спецконфіскації до порядку денного. Але потім будемо серйозно про це дискутувати, щоб під спецконфіскацією не приховалася крадіжка вкрадених грошей", - пояснив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

Після потужної візуальної "артпідготовки" спецконфіскацію знову спробують внести до порядку денного у четвер. Депутати прогнозують баталії. Тим часом антураж – міномети та ракети – лишаються у Раді.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація