Парламент провалив голосування за закон про генпрокурора без юросвіти

Парламент провалив голосування за закон про генпрокурора без юросвіти

Фото: УНІАН

Народні обранці зберуться завтра.

Верховна Рада України провалила голосування за законопроект про Генпрокуратуру і Держбюро розслідувань № 4496, у якому йшлося про генпрокурора без юросвіти.

Верховна Рада не проголосувала в першому читанні за законопроект, що розширює коло осіб, які можуть претендувати на посаду генерального прокурора України, зокрема, кандидатам не обов'язково мати юридичну освіту, - пише "Інтерфакс-Україна". 

Під час вечірнього засідання парламенту у вівторок "За" законопроект №4469 про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно діяльності Генеральної прокуратури України і Державного бюро розслідувань проголосували 224 народних депутатів з необхідних 226 голосів.

Голосуванню щодо цього законопроекту передувала бурхлива дискусія представників різних фракцій і депутатських груп парламенту.

Опісля цього Парубій закрив вечірнє засідання Ради.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що президент Петро Порошенко розглядає чотирьох кандидатів на посаду глави Генпрокуратури, розповів один з них - Юрій Луценко - в кулуарах парламенту.

29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація