Партія "Відродження" відреагувала на сьогоднішні обшуки у Кернеса

Партія "Відродження" відреагувала на сьогоднішні обшуки у Кернеса

Фото: УНІАН

Обшуки у партії розцінили як тиск на Кернеса та спробу влади підірвати діяльність політсили.

Партія "Відродження" засуджує дії Генеральної прокуратури України щодо здійснення обшуків у харківського міського голови Геннадія Кернеса, який є членом політради партії та був обраний мером міста Харків від партії.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті партії.

"Вважаємо, що дії ГПУ є політично мотивованими, що є неприпустимим в правовій демократичній державі. На цьому, зокрема, неодноразово відзначали міжнародні партнери України", - йдеться в заяві.

У ньому наголошується, що харківська міська організація "Відродження" є однією з найпотужніших осередків політичної сили.

"За результатами місцевих виборів 2015 року "Відродження" здобула переконливу перемогу над провладними партіями в Харкові. У тому числі понад 65% харків'ян під час місцевих виборів віддали голоси за Геннадія Кернеса, що є абсолютно рекордним показником підтримки в масштабах України. А також свідченням того , що реальні справи і особистий авторитет для людей завжди важливіше порожні політичні гасла", - заявили у партії.

"Тиск на харківського лідера партії "Відродження" ми сприймаємо як спробу влади підірвати діяльність нашої політичної сили і спробу позбутися конкуренції за голоси виборців Харківщини, а також як акт помсти за поразку провладних сил в місті під час останніх місцевих виборів", - відзначили в партії.

Нагадаємо, сьогодні, 15 серпня, генпрокурор Луценко повідомив, що у Харкові відбуваються обшуки у приміщеннях, які належать меру міста Геннадію Кернесу та матері нардепа Михайла Добкіна. Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Генпрокуратура проводить обшуки в мера Харкова Геннадія Кернеса

Генпрокуратура проводить обшуки в мера Харкова Геннадія Кернеса

Повʼязані теми:

Наступна публікація