Парубій назвав новий дедлайн остаточного ухвалення Радою держбюджету-2017

Парубій назвав новий дедлайн остаточного ухвалення Радою держбюджету-2017

Андрій Парубій / Фото: УНІАН

Попередню заплановану дату затвердження закону вже прострочили.

Верховна Рада ухвалить у першому читанні закон про державний бюджет України на 2017 рік до 20 грудня, а остаточно – 22 грудня.

Такі дати сьогодні, 10 грудня, назвав спікер парламенту Андрій Парубій під час перебування на Львівщині, передає "Укрінформ".

"Раніше ми ставили перед собою амбітну ціль – прийняти бюджет-2017 до 8 грудня. Але разом з тим була не менш амбітна мета – пройти по всіх питаннях і статтях держбюджету, тому і не вклалися у ці рамки. Тепер плануємо до 20 грудня прийняти бюджет у першому читанні, а 22 грудня затвердити його остаточно", – запевнив Парубій.

Нагадаємо, 20 жовтня під час засідання Верховної Ради нардепи у першому читанні ухвалили проект державного бюджету на 2017 рік. За проект постанови про висновки та пропозиції до закону про держбюджет проголосували 245 нардепів. Кабмін подав цей документ до парламенту 15 вересня. Такий термін вимагає вітчизняне законодавство. 20 жовтня, Рада мала кінцевий термін розгляду проекту держбюджету в першому читанні. Протягом місяця нардепи подали 1165 поправок до законопроекту.

Проте 3 листопада уряд України схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік і заново подав його на розгляд нардепів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація