Парубій не вірить, що Рада ухвалить закон про вибори на Донбасі

Парубій не вірить, що Рада ухвалить закон про вибори на Донбасі

Фото: ТСН.ua

Однак, на думку спікера, такий закон може з'явитися на розгляді.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що народні депутати не ухвалять закон про вибори на Донбасі, навіть якщо він з'явиться на порядку денному. Про це він заявив виступаючи на форумі місцевого розвитку, який проходить у Трускавці, передає канал "112 Україна".

"Теоретично, він може з'явитися, особливо, якщо він буде внесений президентом, який має право вносити законопроекти для невідкладного розгляду. Звичайно, він може з'явитися і у Верховній Раді, і в порядку денному сесії. Але на сьогодні я не бачу перспектив для того, щоб цей законопроект з'явився в Раді, також я не бачу перспектив його позитивного розгляду. У період, коли відбувається загострення ситуації на Сході, коли фактично кожної доби російські окупанти все активніше атакують українські позиції, думаю, це питання не буде сприйняте більшістю депутатів", - заявив Парубій.

Зазначимо, що 22 червня бойовики вчергове раз оголосили, що проведуть вибори на Донбасі без узгодження з Києвом. Президент України Петро Порошенко наполягає, що вибори повинні проводиться тільки після виводу російських військ з окупованих земель.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація