Парубій підтримав рішення підвищити зарплати нардепам

Парубій підтримав рішення підвищити зарплати нардепам

Фото: ТСН.ua

Він пояснив, чому у парламент не виноситься законопроект щодо зняття депутатської недоторканості.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що він підтримує рішення попереднього спікера Володимира Гройсмана підвищити депутатам зарплату до 17 425 гривень.

"Скажу непопулярну річ: якби це не було останнім рішенням Володимира Борисовича Гройсмана, це було би першим рішенням Андрія Володимировича Парубія", – він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

Парубій пояснив, що одним з головних застережень європейських експертів у боротьбі з корупцією є забезпечення чиновникам гідної зарплати паралельно з введенням каральних заходів, тому він вважає популізмом оголошення про боротьбу з корупцією за відсутності гідних зарплат для чиновників.

Крім цього Парубій заявив, що у парламент не виноситься законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття депутатської та обмеження суддівської недоторканості, бо немає гарантії його підтримки.

Раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав розпорядження щодо позбавлення заробітних плат депутатів, які пропускають засідання в парламенті.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація