Парубій схвалив відкриття кримінальної справи через бійку Ляшка і Бойка

Парубій схвалив відкриття кримінальної справи через бійку Ляшка і Бойка

Фото: Reuters

Реакцію колишнього регіонала він вважає неприйнятною.

Ініціювання бійки співголовою фракції "Опозиційний блок" Юрієм Бойком з лідером фракції "Радикальна партія" Олегом Ляшком є неадекватними. Про це заявив учора, 14 листопада, спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі телеканалу ICTV.

Він наголосив, що вважає правильним відкриття кримінальної справи за фактом бійки і додав, що конфлікт, який виник на погоджувальній раді, був безпідставний.

"Парламент, Верховна Рада – це є той майданчик, де між собою депутати дуже часто сперечаються. Мабуть, немає пленарного дня, щоб і до мене не йшли звинувачення, у тому числі від "Опозиційного блоку", – часто несправедливі, образливі й жорсткі звинувачення, але це не є підставою для того, щоби розпочинати бійку", - сказав Парубій.

Відповідаючи на запитання ведучого щодо можливої зрежисованості ситуації, Парубій зауважив: "Я вважаю, що сьогодні була неадекватна реакція, я вважаю, що сьогодні неприйнятною була реакція голови фракції "Опозиційний блок" Бойка".

Спікер називає неприйнятною ситуацію, коли "голова фракції в політичній дискусії використовує бійку, тим більше тієї політичної сили, яка має до того велику схильність. Я це добре пам'ятаю з попереднього парламенту. Я вважаю, що подібні речі є неприйнятними і вважаю правильним, що відкрита кримінальна справа і вважаю, що таких речей не можна допускати".

Нардеп Бойко побив Олега Ляшко на погоджувальній раді

Нардеп Бойко побив Олега Ляшко на погоджувальній раді

Нагадаємо, 14 листопада народні депутати Олег Ляшко та Юрій Бойко побилися просто під час засідання погоджувальної ради у парламенті. Радикал звинуватив представника Опозиційного блоку у тому, що той їздить до Москви за інструкціями від російської влади. У відповіль Бойко вдарив Ляшка.

Парубій висловив думку, що цей інцидент може бути частиною російського плану із дестабілізації ситуації в Україні під назвою "Шатун".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація